חולי סרטן יוכלו לרכז את המידע הרפואי באפליקציה אחת

אפליקציה חולי סרטן
אפליקציה חולי סרטן

עצם הידיעה שאדם מסוים חולה בסרטן, או נחשד ככזה, משנה את חייו ואת חיי הקרובים לו לאין ערוך. מאותו רגע, מתחילה שורה ארוכה של בדיקות, והטיפולים המסיביים מתחילים להתבצע אף הם.

הבעיה היא שפעמים רבות, הגורמים השונים האחראיים על הטיפול– בין אם בבתי החולים, בקופות החולים או בקליניקות הפרטיות – אינם נחשפים למידע הרפואי הנכון והמדויק ביותר, מה שעלול להביא לפגוע במטופל ביותר ממובן אחד. לכן, מקור מסוים שירכז תחתיו את כל המידע הזה יכול לסייע ללא מעט מטופלים, ובעיקר לצוות הרפואי שלהם.

במהלך השנים, עלו רעיונות ללא מעט מיזמים, מהבחינה הזו, מרביתם לא יצאו לפועל. מיזם חדש לו אחראי ד'ר מיכה ברחנא, רופא משפחה, מרצה ובעברו מנהל הרישום הלאומי לסרטן של משרד הבריאות, מנסה לשנות את חוקי המשחק – באמצעות אתר אינטרנט ואפליקציה ייעודיים. כיאה למיזם שהמטרה שלו היא להביא לשינוי דרמטי בתחום, ברור שהציפיות גבוהות.

כך זה מתבצע

המטרה העיקרית של המיזם, כאמור, היא לרכז, בצורה ממוחשבת, את כל המידע הרפואי על חולה מסוים במהלך הסרטן ב"תיק" אחד, אליו ניתן יהיה לגשת בכל זמן, ומכל מקום. האפליקציה תבוסס על אתר האינטרנט sartan.info, אתר פרטי שהוקם לפני מספר שנים במטרה לספק לגולשים את "כל מה שחשוב וצריך לדעת על סרטן". ואכן, מעבר לריכוז המידע הרפואי, אמורה האפליקציה לכלול בתוכה מידע חשוב על המחלה, גורמי הסיכון לה, אפשרויות טיפול וכיוצא בזה.

מבחינת המידע המוצג באזור האישי, מדובר כאן, בין השאר, על תוצאות כל הבדיקות הרלוונטיות, לרבות בדיקות דם או בדיקות ההדמייה למיניהן: CT, MRI וכיוצא בזה. המידע עצמו מובא בצורה של תרשימים, מה שבוודאי מקל על הבנתם.

בנוסף על כך, יכלול האזור האישי גם חוות דעת קודמות של רופאים מומחים, או פרטים מרכזיים אחרים שנדרש לדעת על מצבו הרפואי של המטופל.

כל הנתונים האלה יוכנסו למערכת הזנה פשוטה, הבנויה להכנסה מהירה של פרטים, ובחלונות מיועדים הנמצאים במסך הראשי של האפליקציה. חלק מהנתונים יוכנסו בצורה מספרית, בעוד אחרים בצורה של תשובות מתומצתות – בשני המקרים, כולל, כמובן, תאריך הבדיקה. אפשרות אחרת היא להוסיף למערכת האישית קובץ סרוק, המאגד בתוכו תוצאות בדיקות אלה או אחרות.

האפליקציה מיועדת להכניס לתמונה גם מאפיין חשוב אחר של כל טלפון חכם, והוא שירותי המיקום (GPS). במקרה הזה, מדובר על לוח נותני שירותים בתחום רפואת הסרטן, שכולל אפשרות לקבל הכוונה לקליניקה של הרופא המטפל, וזאת על בסיס אפליקציית הניווט הפופולארית Waze.

חשיבותה של אבטחת מידע

כל אדם חושש שהמידע הרפואי אודותיו יגיע לגורמים לא רצויים, ודומה כי החשש הזה גדול עוד יותר בקרב חולי סרטן. בתנאים האלה, לא מפתיעה העובדה שהאתר נוקט באמצעי אבטחת המידע המתקדמים ביותר. הוא אינו שומר על גביו, וגם לא באפליקציה, נתוני זיהוי אישיים של המשתמש.

זאת ועוד, לאחר כניסתו הראשונית וההרשמה של המשתמש, וקבלת קוד הגישה עימו ייכנס לאפליקציה בכל פעם, הנתונים האלה נמחקים אחת ולתמיד מהמערכת.

אז כמה זה צפוי לעלות?

מבחינת עלויות, נכון לעכשיו האתר עצמו ואפליקציית הניווט פתוחים לשימוש ללא כל תשלום.

המעוניינים להשתמש באזור האישי ישלמו, לאחר חודשים חינמיים של התנסות, סכום של 12 ש'ח מדי חודש. המעוניינים בעדכון נתונים שיבוצע על ידי האנשים שמאחורי האפליקציה, נדרשים לשלם תשלום חד פעמי של 50 ש'ח על הסריקה והעלאת המסמכים, ותשלום חודשי של שמונה שקלים עבור העדכון השוטף.

על כל פנים, בהתחשב בציפיות המתייחסות לכך שבכוחו של המיזם, במקרים רבים, להקל על הטיפול הרפואי או אפילו להציל חיים, דומה כי סכומים אלה בטלים בשישים.

>

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן