אכילת תפוח עץ ביום, בשילוב עם תזונה צמחונית אינטנסיבית הם הכוכבים החדשים של מחקרים למניעת סרטן. הממצאים הוצגו בכנס השנתי למחקר מניעת סרטן בסיאטל.
לינדה קלמן, חוקרת ראשית במכללת מרפאת מאיו, מדווחת ששלוש או יותר מנות ירקות ביום, לא כולל תפוחי אדמה, הפחיתו את הסיכון ללימפומה שאינה הודג'קין ב-40%.
תפוחי עץ למניעת סרטן
במחקר התפוחים, ראול נחשפה לראשונה לנוגדי חמצון שונים המצויים בתפוחים. צוות החוקרים בראשותה מצאו כי סוג אחד של נוגדי חמצון, שנקרא פרוקסיאנידינס, עורר שורה של אותות תאיים שהובילו למותם של תאים סרטניים.
ירקות ומניעת סרטן
במחקר של קלמן ועמיתיה, הם זיהו 450 גברים ונשים בין הגילאים עשרים עד 74, שאובחנו עם לימפומה שאינה הודג'קין. החוקרים השוו את תזונת חולי הסרטן עם קבוצת אנשים ללא סרטן.
ואם לא די בראיות מחקרים אלו
חוקרים מאוניברסיטת קורנל זיהו 12 תרכובות שונות בקליפות תפוחי עץ אדומים, שכל אחת מהן נמצאה אחראית לעיכוב צמיחת תאים סרטניים או אפילו להריגת התאים הסרטניים.
המזונות הנוספים שקיבלו ציונים טובים למניעת סרטן הם: ירקות צהובים, כתומים ואדומים, ומוצרי עגבניות מעובדים כגון רוטב ומיץ עגבניות. יחד עם זאת, הפחתת הסיכון לסרטן באכילת מוצרים אלו לא נמצאה משמעותית.
החוקרים סבורים שאם אנשים יאכלו לפחות שלוש מנות ירקות ליום, הם יחוו הפחתה ניכרת של שיעור הסרטן שלהם. לכן לא מומלץ לחכות עד לקבלת סרטן, ויש לשנות את הרגלי האכילה עוד היום, במצב בריאותי תקין, המאפשר שמירה על הבריאות. זוהי גם דוגמא טובה לילדים.