
אוסטאופורוזיס גורמת להיחלשות רקמת העצם, ובכך למעשה מגבירה את הסיכון לשברים הנובעים מנפילה, לחץ ותנועה לא נכונה.
שימוש בתרופות מסוימות, תזונה לקויה, מחסור בפעילות גופנית ומשקל יתר, מובילים לאובדן מסת עצם ובכך למעשה לאוסטיאופורוזיס. אוסטיאופורוזיס, בדומה לסרטן השד, היא מחלה ששכיחותה גוברת בקרב אוכלוסיות נשים מבוגרות.
סרטן ואוסטאופורוזיס
תפקידו של קולטן הביתא בסרטן נותר שנוי במחלוקת ואילו, תרומתו של קולטן אלפא להיווצרות גידול סרטני ברורה.
להורמון האסטרגון תפקיד חשוב בתהליך בניית העצם ובשמירה על מבנה תקין של מערכת השלד. אסטרוגן מעכב שפעול של תאים המכונים בשם אוסטאוקלסטים לפירוק העצם.
סרטן השד ושברים
נשים החולות בסרטן השד, מקבלות לעיתים טיפולים הגורמים לירידה בצפיפות העצם ולשברים. תרופות הורמונאליות כמו מעכבי ארומטאז, מפחיתות את רמות האסטרוגן, עד לערכים אפסיים ובכך למעשה מגבירות את הסיכון לשברים כתוצאה מירידה בצפיפות רקמת העצם, מצב המכונה בשם אוסטיאופורוזיס.
האם קיימות בדיקות לאבחון?
בכנס ראשון מסוגו שנערך לאחרונה בבית החולים סורוקה, באר שבע במסגרת המחקר במחלת הסרטן, הוצגו ממצאי מחקר בשיתוף של מרכז האונקולוגי בסורוקה ובית החולים לסרטן בניו יורק.
במחקר השתתפו למעלה מ-14,000 נשים אשר עברו בדיקות צפיפות עצם בין השנים 2003 -2011. המחקר חשף כי נשים אשר אובחנו עם סרטן השד היו בסיכון מוגבר של כ-40% להיווצרות שברים אוסטיאפורוטיים. מסקנת החוקרים היא שייתכן כי עצמות של נשים החולות בסרטן שד, עשויות להיות שבירות יותר בצורה שלא ניתן לאבחן בבדיקת צפיפיות עצם. מתוך כך ניתן להסיק כי הרופאים עשויים להתקל בקשיים לאיבחון מוקדם של שברים אוסטאופורוטיים באמצעות בדיקה לצפיפיות העצם. בבית החולים סורוקה ממשיכים לחקור את התחום ולבחון את האפשרות אם קיים הבדל בצפיפות העצם בין נשים הלוקות בסרטן השד לבין נשים ללא סרטן השד המאובחנות עם אוסטיאופורוזיס.