פטריית הקנדידה היא למעשה קבוצת של פטריות ששייכות לקבוצת פטריות השמרים. מדובר בקבוצה המונה סוגים רבים של פטריות כאשר חלק מן הפטריות הנ"ל בוחרות בגוף האדם כבית ומאכלסות אותו, בדרך כלל מבלי לגרום לנזק כלשהו.
ישנם מצבים בהם אוכלוסיית פטריות הקנדידה שמאכלסת את גופנו באופן קבוע יוצאת מאיזון והדבר יכול להוביל למגוון של מחלות- החל מכאבי בטן כרוניים ועד סרטן.
סרטן וקנדידה – סיבה או תוצאה?
קיימים רופאים וחוקרים הגורסים כי הזיהום המוגבר בפטריית הקנדידה והשגשוג הבלתי תקין של הפטרייה בגוף יכול לגרום לשינויים מבניים בתאי הגוף, ובעיקר בתאי המעי שם הפטרייה אוהבת לשכון. השינויים המבניים הנ"ל יכולים להוות "טריגר" ליציאה של אחד או יותר מתאי דופן המעי מבקרה על קצב החלוקה שלו, ועל ידי כך להתחיל ולהתפתח לכדי גידול סרטני.
התקיפה העצמית הזו של הגוף גורמת להתפתחות של מחלות אוטואימוניות שגם הן סיבוך נפוץ ונחקר מאוד של פטריית הקנדידה.
ישנם אחרים הגורסים כי אכן קיים קשר בין פטריית הקנדידה לבין מחלת הסרטן אולם הקשר הוא הפוך. דבר ידוע הוא שמחלת הסרטן יכולה להתפתחות רק כאשר קיים פגם כלשהו בבקרה על חלוקת התאים בגוף.
לאור הנ"ל ניתן לומר כי בלתי אפשרי יהיה לקבוע בוודאות מי כאן הביצה ומי התרנגולת אולם הקשר בין סרטן לבין פטריית הקנדידה קיין בהחלט וחשוב לקחת אותו בחשבון.
מה אפשר לעשות בנדון?
ראשית חשוב להיות מודעים לעובדה כי ייתכן ואנשים הלוקים בזיהום בקנדידה מועדים יותר ללקות בסרטן בהמשך חייהם. מדובר בסופו של דבר בעוד סיבה מוצדקת למהר ולטפל בפטריית הקנדידה בטרם היא תגרום לסיבוכים ותחלואה קשים יותר. הטיפול בפטריית הקנדידה הוא מורכב ורב תחומי ומתחיל בשינוי תזונה לדלה בפחמימות וסוכרים, ועד לטיפולים בדיקור על ידי רפואה סינית ושימוש פרוביוטיקה לצורך איזון של חיידקי המעי שחיים איתנו בסימביוזה על מנת להתגבר על הגדילה המופרזת של פטריית הקנדידה.יש הטוענים כי שימוש במלחי כסף יכול אף הוא לטפל בשתי ציפורים במכה אחת ולחסל את פטריית הקנדידה תוך כדי הרג של תאים סרטניים בהתפתחות.