העובדה הידועה היטב במשך אלפי שנים היא כי צמחי מרפא משפרים את הבריאות. ההיסטוריה והניסיון הובילו להבנת הצמחים היעילים ביותר למצבים בריאותיים שונים, כיצד להשתמש בהם ומה אסור לעשות איתם.
צמחי המרפא היעילים להתמודדות עם הסרטן, כוללים:
רוסקוס – החומרים הפעילים של צמח זה הוכחו ביכולתם לכווץ גידולים, והצמח נחשב כבעל תכונות אנטי אוסטרוגניות.
לריאה מקסיקנה – מחקר גדול שנערך בארצות הברית הרעיף שבחים על צמח זה. הוא יעיל לחיזוק המערכת החיסונית, עוצר גרורות ומפחית את גודל הגידול. הוא יעיל במיוחד לסרטן השד, ומכיל אף נוגד חמצון ותכונות אנטי מיקרוביאליות עם רמת רעילות נמוכה.
שורש שן דאנג – צמח זה מפחית את התאים הלבנים בדם ורמות תאי הדם האדומים, ולכן הוא יעיל ביותר למטופלים העוברים כימותרפיה והקרנות, או לחולי סרטן.
גדילן מצוי – ידוע במשך שנים ביעילותו לכבד, ולאחרונה הוצג כבעל יכולת להגן על הכבד במהלך כימותרפיה. מחקר שנערך בארצות הברית הוכיח כי חולי סרטן הדם, שנטלו צמח זה, הפחיתו את רמות הרעילות בכבד, כמו גם את תופעות הלוואי של הכימותרפיה. מספר ראיות חדשות מוכיחות כי הוא בעל פעילות אנטי סרטנית.
תלתן אדום – מספר מחקרים ממלכתיים הוכיחו את הפוטנציאל של צמח זה כשהוא ניתן כחלק מתכנית טיפול נגד סרטן המונע על ידי אסטרוגן, כגון סרטן השד וסרטן הערמונית.
שיפס סורל – מסייע בניקוי מערכות הגוף ושיקום רקמות. מחקרים טוענים כי הוא מסייע לנרמל את התאים והרקמות הפגועים, והוא זכה לשבחים בזכות יכולתו להפחית תולעי מעיים. עשב חיטה – אחד מבתי החולים הפרטיים המובילים בדרום מזרח אסיה מהלל את יתרונות עשב החיטה הטרי. הוא פועל כמו מטהר דם, ומנקה את הכבד והכליות. לאחר שבועיים של צריכה יומיומית, רמות הדם והחמצן ברקמות משתפרים. לענה – צמח סיני נוסף זה הוכח כבעל ביצועים טובים יותר מתרופות מסוימות נגד מלריה. זהו צמח אנטי מיקרוביאלי ואנטי שמרים, המשמש כחלק מתכנית תזונה לטיפול בקנדידה. גם טיפולי סרטן מסוימים גורמים לייצור חריגות שמרים, כגון בטיפול בלוקמיה. שמרים עודפים מורגשים אף על ידי מספר מומחי סרטן כאחד הגורמים לסרטן. מחקר שנערך לאחרונה הוכיח כי לענה מכילה תכונות אנטי סרטניות ישירות. רוב צמחי המרפא ניתנים לצריכה בצורתם הטריה וניתן לרכוש אותם בחנויות לצמחי מרפא וחנויות טבע.