מושתלי איברים חולי סרטן בעבר עלולים להיות בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן חדש ומוות מוקדם לעומת מושתלים ללא היסטוריה של סרטן. מממצאי המחקר עולה כי מושתלים עם היסטוריה של סרטן עשויים להזדקק לניטור קפדני לגילוי חוזר של סרטן חדש.
מכיוון שרשימת ההמתנה להשתלת איברים הולכת ומתארכת, אך מספר האיברים הקיימים במאגרים הולך ויורד, תוכנית השתלה חייבת להעריך למי מומלץ לבצע את ההשתלה, בכדי לשפר את מצב החולה מחד אך לא להעמיד אותו בסיכונים מיותרים מאידך. לפני ההחלטה על כל תוכנית השתלה, נלקחים מירב השיקולים אשר נדרשים להתחשב בתמונה הרחבה.
השתלת איברים
אין מגבלת גיל להשתלה, אלא כל תכנית השתלה נקבעת בפועל על פי מצבו הרפואי של החולה, למרות שלמעשה לא תיעשה השתלה בחולה מעל גיל 80. מצב רפואי עלול לשלול להשתלה, כך שבאופן כללי, סרטן נוכחי שאובחן ממש לפני השתלה או השמנת יתר עלולים להיות בין הגורמים אשר ישללו השתלה.
מהלך המחקר
המחקר כלל ביקורת ומעקב אחר 33 מחקרים שכללו סך של קרוב ל -400,000 חולים ב -12 מדינות. ממצאי המחקר העלו חולי סרטן שקבלו איברים היו בסיכון פי 1.5 למות בטרם עת מכל סיבה שהיא בהשוואה לחולים ללא סרטן בעבר אשר עברו השתלת איברים. יתר על כן, חולי הסרטן היו כמעט בסיכון כפול לפתח סרטן חדש והיה פי שלוש יותר בסיכון למות מהסרטן. הסיכון המוגבר לסרטן חדש ומוות לא משתנה בהתאם לסוג האיבר המושתל.
המחקרים הקודמים מצאו כי מושתלים עם מחלת סרטן קודמת הם בעלי סיכון גבוה יותר לקבל איברים אשר נלקחו מבעל " קריטריונים מורחבים" – כלומר תורמים מבוגרים שאולי היו בעלי היסטוריה של יתר לחץ דם, שבץ או דיאליזה. גורמים אלו עלולים להיות קשורים עם מקרי מוות, התקף לב או שבץ מוחי, וכן דחיית איברים.