חדשות לבקרים אנחנו עדים למחקר חדש שעוסק בהשפעות של צריכת מוצרי חלב על בריאות בני האדם. בחלק מהמחקרים מתגלה תועלת של ממש בצריכת חלב ובחלק אחר נחשפים בפנינו ממצאים מדאיגים בנוגע להשפעות השליליות שישנן לצריכת חלב על בריאותנו.
אודות המחקר
המחקר נערך במשך אחת עשרה שנה ולקחו בו חלק קרוב לחמש מאות אלף גברים ונשים שמתגוררים בעשר מדינות אירופאיות.
בנוסף לכך נמצא כי רמת הסיכון לחלות בסרטן הכבד הייתה גבוהה בחמישים ואחד אחוז בקרב אלו שצרכו יותר מ- 237 גרם חלב לפחות ליום יחסית לאלו שצרכו פחות מחמישים וארבעה גרם חלב ליום.
החדשות המעודדות הן שלא נמצא שום קשר בין צריכת יוגורט לבין הסיכוי לפתח סרטן הכבד. על מנת לנטרל גורמים אחרים שהיו יכולים לתרום להגדלת הסיכוי לחלות בסרטן הכבד נלקחו בחשבון פרמטרים רבים וביניהם מסת הגוף של הנבדקים, רמת הפעילות הגופנית שלהם, גילם, צריכת הקלוריות הכוללת שלהם, צריכת האלכוהול שלהם ועוד.
איזה מרכיב בחלב אחראי להגדלת הסיכון לחלות בסרטן הכבד?
לפי השערת החוקרים נראה כי צריכת מוצרי חלב גורמת לגוף האנושי לייצר כמויות גדולות יותר של הורמון גדילה שנקרא IGF-1.
כמו כן החוקרים סבורים שלהגדלת הסיכון לחלות בסרטן הכבד תורם רעלן מסוים שנמצא בריכוזים נמוכים בחלב שנקרא אפלאטוקסין M1. למרות שרמותיו בחלב נמוכות מאוד, הרי שבחשיפה ממושכת לאורך זמן רב הרעלן עלול להצטבר ולתרום באופן משמעותי להתפתחות של סרטן הכבד.
סרטן הכבד
במספר מחקרים קודמים כבר הצליחו לקשר בין צריכת מוצרי חלב לבין הגדלת הסיכון לחלות בסוגים מסוימים של סרטן כמו סרטן השד והשחלה.
עם זאת, סרטן הכבד הוא אחד מסוגי הסרטן הקטלניים ביותר שקיימים. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שמדובר על סוג מסוים של סרטן שלרוב מאובחן רק בשלבים המתקדמים שלו כאשר לא ניתן להגיש טיפול להצלת חיי החולים. ראו גם: תזונה נכונה תמנע סרטן