עמוד אינו נמצא

אחד המרכיבים החשובים ביותר המשפיעים על הגוף שלנו הוא סידן. מגיל צעיר אנחנו צריכים לצרוך סידן על מנת שנוכל לבנות את מערכת העצמות ולחזק אותם. בתור ילדים, אנחנו נדרשים לצרוך סידן על מנת שלא נתמודד עם מצב של רככת עצמות, ובתור מבוגרים, עלינו לשמור על צריכת סידן נכונה, על מנת שנוכל לחזק את העצמות ולהימנע מבעיות שונות שעלולות להיווצר כתוצאה ממחסור. הצריכה נעשית בעיקר על ידי מוצרי חלב מסוגים שונים.

מי שאחראי על ויסות רמת הסידן בגוף שלנו היא בלוטת יותרת התריס או מה שמוכר בשם הלועזי, פאראתירואיד. מדובר למעשה בארבע בלוטות קטנות נמצאות זו מול זו בבלוטת התריס שבצוואר, והן מפרישות את ההורמון שמווסת את רמת הסידן בגוף. אם הבלוטה פועלת בצורה לא נכונה, אזי שעלולות להיווצר בעיות. זו תופעה שכיחה בקרב בני חמישים ומעלה, בעיקר בקרב נשים.

אילו תופעות יכולות להופיע בפעילות הבלוטה?

בלוטות יותרת התריס, כאמור אחראית על ויסות צריכת הסידן בגוף. במקרים בהם הבלוטה פועלת באופן גבוה יותר מאשר היא אמורה, אזי שיש פעילות יתר ואז הויסות איננו נכון וישנה רמת סידן גבוהה בדם. זה יכול להביא לקשיים שונים, כמו למשל, מתח ועצבנות, קשיי נשימה, עייפות, חולשה, שינויים דרמטיים במשקל, ועוד.

במקרה של תת פעילות בבלוטת יותרת התריס, הרי שהסידן איננו מסופק בצורה נכונה לכל חלקי הגוף ואז ישנה רמה נמוכה של צריכת סידן בגוף ואז ייתכן שיש ניוון של הבלוטה. גם במקרה זה יכולים להופיע שינויים דרמטיים במצב רוח, משקל, הפרעות בזיכרון ועוד.

צריך לציין שהרבה פעמים פעילות יתר של בלוטת התריס עלולה להוביל להתפתחות אבנים בכליות. הסיבה לכך, מאחר ויש צריכה גבוה של סידן בגוף, אזי שהוא מתגבש לכדי אבנים קטנות המופיעות בכליות ובמערכת השתן. מדובר על פגיעה במערכות אלו ותחושת כאב עזה.

כמו כן, לא פעם פעילות יתר של בלוטת התריס היא סימן לגידול באחת מארבע בולוטות התריס, זה יכול להיות גידול ממאיר או שפיר. עם זאת, חשוב לציין שלהבדיל מגידולים ממאירים בחלקים אחרים של הגוף, הרי שכאן מדובר על גידול שאיננו גרורתי, וניתן להסיר אותו בניתוח.

איך מטפלים בבלוטת יותרת התריס?

הטיפול בפעילות יתר או תת פעילות של בלוטת יותרת התריס יכולה להתבצע במספר מסלולים. מרבית האנשים יוכלו להסתפק בטיפול תרופתי, בין אם הוא זמני או קבוע. כאשר במקביל עליהם להיות במעקב הן באמצעות בדיקות דם והן באמצעות בדיקות אולטראסאונד בשביל לבחון את השינויים בגודל הבלוטה.

במקרים אחרים, ייתכן מאוד ויהיה צורך להסיר את הבלוטה או חלק ממנה. ניתן להסיר אותם מבלי שזה ישפיע על התפקוד היומיומי או על צריכת הסידן בגוף. במידה ויהיה צורך, אז הם יוכלו להשלים את החוסרים באמצעות תרופות או תוספי תזונה.>

מגזין נגיש ומקצועי על כל מה שקשור למחלת הסרטן- סוגי סרטן, אבחון וטיפול. 
אנחנו כאן לתת לכם מידע אמין ואיכותי בצורה נוחה לקריאה.

תוכן עניינים

דילוג לתוכן